Novi Pazar postavlja standarde: Prvi brzi punjač električnog automobila puni za samo 15 minuta

518

Novi Pazar je uspeo da postane lider u brzoj punjenju električnih vozila u Srbiji, pa čak i u regionu, zahvaljujući postavljanju prvog super brzog punjača snage 240 kW. Ovaj punjač, koji je instaliran ispred kompanije Next, omogućava punjenje električnih automobila za samo 15 minuta.

Ova inovacija je trenutno najbrža u Srbiji i predstavlja značajan korak napred u podršci ekoloških inicijativa i promociji električnih vozila. S obzirom na njegovu lokaciju, punjač je posebno koristan za vozače koji putuju kroz Novi Pazar prema Crnoj Gori, ali i za lokalne stanovnike koji su vlasnici električnih vozila.

Milica Samailović iz kompanije Next ističe:

“Ovo je prvi punjač takve snage u Srbiji, a po jačini ga premašuju samo punjači u Zagrebu i Sofiji. Punjač u Čačku i onaj u Podgorici imaju manju snagu. Ovaj punjač igra ključnu ulogu ne samo za putnike nego i za promociju korišćenja električnih vozila u gradu, koji se suočava s problemom zagađenja vazduha.”

Dodatno, punjač funkcioniše 24 sata dnevno i koristi se putem aplikacije Orion eMobility, što olakšava pristup i korišćenje.

Milica dodaje:

“Naš cilj je promovisanje električnih automobila kao rešenja za smanjenje zagađenja. Većina vozača električnih vozila već je upoznata sa ovim punjačem i koristi ga redovno.”

Izvor: SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *