Novi Pazar: Posvađali se u kafiću oko reda za toalet – Detalji krvavog napada na zaposlenog u MUP-u, ranjenog u testise

6553

Novi Pazar – Incident koji je šokirao javnost desio se sinoć oko 23 sata u centru Novog Pazara, u popularnom kafiću na adresi Ulica Stevana Nemanje. Nemanja R. (26), radnik na administrativnim poslovima u Policijskoj upravi Novi Pazar, teško je povrijeđen u napadu nakon što je došlo do sukoba u toaletu objekta. Napadnut je od sedamnaestogodišnjeg Alekse J., koji mu je zadao ubode nožem u noge i, šokantno, u predio testisa.

Izvor blizak istrazi izvještava za Informer da je povod za sukob bio red za korištenje toaleta. “Nemanja je pristupio toaletu koji je bio zauzet, a unutra se nalazio Aleksa. Čini se da je maloljetnik proveo unutra više vremena nego što je to bilo prihvatljivo, zbog čega mu je Nemanja zamjerio. U tom trenutku, Aleksa je izvadio nož i napao Nemanju, ne dajući mu priliku da reaguje,” objašnjava izvor.

Napad je rezultirao teškim povredama, budući da je Nemanja zadobio ubodne rane u nogama i posebno ozbiljnu povredu u predelu testisa. “Povreda testisa bila je posebno teška. Nemanja je izgubio mnogo krvi i hitno je prevezen u bolnicu, gdje je operisan. Srećom, sada je u stabilnom stanju,” dodaje izvor.

Dodatnu kompleksnost ovom slučaju dodaje činjenica da je napadač, Aleksa J., dijete porodice s dugom istorijom rada u policiji. Otac mu je policajac u penziji, dok majka i dalje aktivno služi u istoj instituciji. Aleksa je, prema informacijama iz istrage, već bio poznat po problematičnom ponašanju, što situaciju čini još težom za sve uključene strane.

Incident je izazvao nemir među građanima Novog Pazara, a policija je brzo reagovala i uhapsila Aleksu J. Očekuje se da će se mladić suočiti s ozbiljnim optužbama zbog ovog nasilnog čina.

Dok se Nemanja R. oporavlja u bolnici, zajednica i kolege iz Policijske uprave pružaju mu podršku. Ovaj događaj je ponovno pokrenuo raspravu o sigurnosti na javnim mjestima i potrebi za strožijim mjerama protiv nasilja.

Ranjeni policajac Njemanja R.

Ranjeni policajac Njemanja R.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *