Novi Pazar: Požar u poznatoj kafani ‘Zlatno Rebro’

5483

Novi Pazar/Vučiniće – Vatrogasne ekipe su brzo reagovale na požar koji je izbio u 19 časova u dobro poznatoj kafani ‘Zlatno rebro’, smještenoj na putu između Novog Pazara i Sjenice, u mjestu Vučiniće. Požar je lokalizovan, a srećom, nije bilo žrtava.

Prema prvim informacijama, najvjerovatniji uzrok požara je bila neispravna električna instalacija. Vatrogasci su uspjeli staviti požar pod kontrolu prije nego što se proširio na susjedne objekte.

Iako nije bilo povrijeđenih, materijalna šteta je značajna. Krov kafane, zajedno sa terasom i WC prostorijama, potpuno je izgorio. Vlasnici i zaposleni u kafani izrazili su šok i tugu zbog događaja, ali su zahvalni što nije bilo povrijeđenih.

“Ovo je težak udarac za nas, ali najvažnije je da niko nije povrijeđen,” rekao je vlasnik kafane. “Sada se fokusiramo na procjenu štete i planove za obnovu.”

Lokalne vlasti i policija su na mjestu događaja i provode dalju istragu kako bi potvrdili tačan uzrok požara. Također, procjenjuje se ukupna materijalna šteta.

Građani Vučinića i okoline izrazili su solidarnost prema vlasnicima i zaposlenima u kafani ‘Zlatno rebro’, a mnogi su ponudili pomoć u obnovi.

Vatrogasne ekipe su pohvaljene za brzu i efikasnu reakciju, koja je spriječila dalje širenje vatre i potencijalne ljudske žrtve.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.