Search

Novi Pazar: Predrag Kon na tribini epidemiološka situacija Covid -19 (VIDEO)

U foajeu Kulturnog centra u Novom Pazaru sinoć je održana tribina pod nazivom “Epidemiološka situacija kod nas i u svijetu”. Na tribini su govorili priamrius doktor Šefadil Spahić, doktor Ganić i specijalni gost profesor doktor Predrag Kon.

Veliki broj građana prisustvao je sinoćnoj tribini „Epidemiološka situacija Covid -19 kod nas i u svijetu“ koju su organizovali ovdašnji Zavod za javno zdravlje i Kulturni centar Novi Pazar.
Gost i glavni predavač bio je profesor doktor Predrag Kon. Na temu virusa i svih preduzetih aktivnosti, prisutnima su govorili i direktor Zavoda za za javno zdravlje primarius doktor Šefadil Spahić, te epidemiolog dr Safet Ganić.

Gosta i prisutne najpre je pozdravio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je podsijetio da je najveći teret u proteklom periodu bio na zdravstvenim radnicima, te da su ovdašnje zdravstvene, ali i druge ustanove i instritucije, kao i javna preduzeća adekvatno odgovorili na sve izazove. Biševac je takođe podsijetio da je Krizni štab bio u konstantnom zasijedanju, da se djelovalo pravovremeno i na najbolji način kako bi posljedice nastale situacije bile ublažene i svedene na minimum.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru problemu je pristupio odgovorno i stručno, kazao je direktor Zavoda primarius doktor Šefadil Spahić.

Retrospektiva toka korona virusa, od njegove pojave do dan danas, i šta je sve urađeno i postignuto u Srbiji,ali i svijetu bila je glavna tema tribine koja je napunila hol Kulturnog centra, uz uvažavanje svih propisanih mjera za okupljanje u zatvorenom prostoru.

Novi Pazar adekvatno je odgovorio na izazove koje je pred njega stavila epidemija korona virusa, ocijenio je professor Kon.

Takođe, u toku tribine učenici Srednje medicinske škole Dva heroja, koja je, podsjetimo, za samo dva dana opremljena za potrebe privreme COVID bolnice govorili su o samom virusu, a prisutni su bili u prilici da postave pitanja i od profesora doktora Predraga Kona dobiju adekvatne odgovore.

Izvor RTV Novi Pazar
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.