“Novi Pazar put” kupila višestruko osuđivana lica sa Kosova

3742

Kompanija “Inkop” iz Ćuprije, na čijem čelu su kontroverzni biznismeni, braća Zvonko i Žarko Veselinović i Milan Radoičić, kupila je “Novi Pazar put”, saznaje radio Sto plus.

Promjena vlasništva, o kojoj se mjesecima u Novom Pazaru govorilo, zvanično je zabilježena i u Agenciji za privredne registre gdje je “Inkop” 6. januara upisan kao vlasnik 100 odsto kapitala jedne od najvećih kompanija u ovom dijelu Srbije.

Prethodni vlasnici “Novi Pazar puta” bile su komanije “Novi put plus” iz Sevojna i Montažno-proizvodno preduzeće “Jedinstvo” iz iste opštine. Inače, “Novi put plus” je ćerka firma “Jedinstva”.

Pre nego je “Novi Pazar put” i zvanično dobio nove vlasnike došlo je i do promjene na čelu te kompanije, jer je početkom novembra za direktora postavljen Aleksandar Grbović, bivši upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš.

Građevinsko preduzeće “Inkop” iz Ćuprije osnovano je 1992. godine, a po 40 odsto vlasništva u njemu imaju Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, dok 20 odsto kapitala te firme pripada Žarku Veselinoviću.

To preduzeće, kao dio konzorcijuma, dobilo je posao izgradnje dionice Ljig – Preljina, na Koridoru 11, vrijedan 60 miliona eura.

Njegovi vlasnici povezivani su sa raznim aferama, a protiv njih su vođeni brojni sudski postupci zbog izvršenja različitih krivičnih djela.

Izvor: Radiostoplus.com