Novi Pazar rekao NE policijskoj torturi!

860

Stotinak građana Novog Pazara učestvovalo je danas u šetnji od centra grada do zgrade Policijske uprave protestvujući zbog, kako su rekli, nasilja pojedinih policajaca nad Edinom Hadžovićem i drugim žiteljima ovog grada.


Oni su nosili transparente “Mi vas plaćamo, vi nas bijete”, “Stop torturi”, “Stop batinama”, “Ne rušite ljudska prava”, a Hadžović je na kraju šetnje pred ulaznim vratima zgrade Policijske uprave ostavio koru od banane.

On je izjavio da je to simbol svih onih koje je, kako je rekao, policija pretukla, a potom navela da su se “okliznuli na koru od banane”, što se i njemu desilo.

“Protest je bitan, ne samo za mene, nego za sve one koji su imali neprijatnosti ili su doživeli nasilje od strane policije. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da govore o tome, da iznesu istinu i zatraže pravdu”, poručio je Hadžović.

On je kazao da je pretučen 10. septembra ove godine kada je, kako je rekao, pokušao da zaštiti maloljetnike, koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu, od maltretiranja policije.

Hadžović je, kako je rekao, tada zadobio prelom nosa, a policajci su, prilikom pregleda u bolnici, zbijali šale na njegov račun govoreći da se “okliznuo na koru od banane”.

Okupljeni građani ukazali su i na slučaj Edite Radetinac koja je, navodno, napadnuta u prostorijama Policijske uprave, kao i na Ernada Bakana, mladića iz Novog Pazara koji je poginuo u Beogradu, kada je udaren dok je prelazio ulicu na pješačkom prelazu.

Novopazarska policija ranije je saopćila da je Hadžović uhapšen jer je ometao policajce u vršenju dužnosti.

Oni su naveli da su je policijska patrola intervenisala u tom ugostiteljskom objektu po prijavi građana za remećenje javnog reda i mira, a Hadžović ih je tom prilikom vrijeđao.

Izvor: Sandžak danas/Radio sto plus