Novi Pazar- Sajam zapošljavanja održan

601

Na četrnaestom Sajmu zapošljavanja koji je otvoren danas u Novom Pazaru učestvuje više od 37 poslodavaca koji nude preko 200 slobodnih radnih mesta. Veliko interesovanje za ovogodišnju manifestaciju pokazali su i posetioci koji su u radnom odnosu ali žele da promene posao.

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Nihat Biševac, direktor Nacionalne službe zapošljavanja Zoran Martinović i direktor Filijale u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

“Sajam je prilika da poslodavci razgovaraju sa potencijalnim kandidatima, ali i za nezaposlene da se informišu kako bi našli posao. Ovakve manifestacije su značajne jer smo svi svedoci da u Novom Pazaru nije bilo stranih investicija tako da poslodavci imaju izuzetno važnu ulogu u povećanju broja zaposlenih. Želimo da motivišemo poslodavce da uz subvencije Ministarstva privrede, Razvojne agencije zadrže već angažovane radnike i da zaposle nove ljude”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.


Sajmovi zapošljavamnja su prema rečima Zorana Martinovića, direktora NSZ, samo jedna od mera koje se sprovode u cilju smanjenja nezaposlenosti u Srbiji.
“Ovo je dobra forma i da testiramo tržište rada i proverimo odnos ponude i potražnje. Trideset poslodavaca koji nude oko dve stotine radnih mesta su značajan resurs jer smo evidentirali podatak da se čak 25% onih koji traže posao vrlo brzo nakon sajma i zaposli”, kazao je Martinović.


Direktor Filijale u Novom Pazaru Fahrudin Đekić istakao je da povećanje broja radnih mesta zajednička misija NSZ, Grada Novog Pazara i Vlade Srbije.

“Zahvalnost svima koji prate rad Nacionalne službe, naročito poslodavcima, spremnim da prošire svoje kapacitete I zaposle nove radnike. Pozivam sve zainteresovane da iskoriste ponudu sajma i jedinstvenu priliku da sagledavajući ponude na jednom mestu reše problem nezaposlenosti. Rezultat dobrog menandžmenta NZS je sve veći iznos sredstava koji, u saradnji sa Gradom usmeravamo na otvaranje novih radnih mesta”, rekao je Đekić.
Đekić je istakao da su tradicionalno za nove radnike najzainteresovaniji proizvođači tekstila i obuće, proizvođači nameštaja I oni opredeljeni za delatnost trgovine.