Novi Pazar: Seksualni predator Elvedin D. (42) ponovo uhapšen nakon osam mjeseci na slobodi

2604

Novopazarac Elvedin D. (42) se ponovo našao iza rešetaka nakon što je uhapšen zbog sumnje da je obljubio nemoćno lice, samo osam mjeseci nakon što je pušten iz zatvora. D. je prethodno služio kaznu za seksualno napastvovanje dvije djevojčice, kao i za tešku krađu.

Policija je Elvedina D. privela nakon incidenta koji se dogodio u utorak, u stanu u Novom Pazaru, gdje je navodno obljubio tridesetjednogodišnju ženu. Nadležno tužilaštvo odredilo mu je zadržavanje do 48 sati.

Elvedin D. je bio osuđen 24. aprila 2019. godine na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri mjeseca zbog seksualnog napastvovanja dvije djevojčice i teške krađe. Izdržavao je kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu i Okružnom zatvoru u Leskovcu, da bi bio pušten na slobodu 30. maja 2023. godine.

Po izlasku iz zatvora, Elvedin D. bio je pod posebnim mjerama Marijinog zakona koje su uključivale obavezno javljanje policiji, zabranu posećivanja mjesta na kojima se okupljaju maloljetnici, obavezno posećivanje savjetovališta, kao i obaveštenje o promjeni prebivališta i putovanjima u inostranstvo. Navodi se da se D. pridržavao ovih mjera.

Pored ranije osude za seksualno nasilje, Elvedin D. je osuđivan i za osam krađa i teških krađa. Ovaj najnoviji incident ponovo baca svjetlo na pitanje efikasnosti sistema rehabilitacije i nadzora nad osobama osuđenim za seksualne delikte, kao i na mjere zaštite žrtava i prevencije ponovnih zločina.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *