Novi Pazar / Situacija prijeti kulminaciji

225

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović ocenio je danas da je epidemiološka situacija u ovom gradu veoma zabrinjavajuća i da preti kulminaciji, ukoliko ne dođe do potpunog pridržavanja protivepidemioloških mera.

On je posle sednice Štaba za vanredne situacije novinarima rekao da se svakodnevno povećava broj pacijenata zaraženih korona virusom, a da je na bolničkom lečenju preko 130 osoba.

“Tražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mere na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane po ko zna koji put apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmanta, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke republičkog štaba i pooštravanje mera“, rekao je Ćorović.

On je istakao da nije zadovoljan broj vakcinisanih građana, koji je ispod pet odsto, dok je odziv u ostalim gradovima u Srbiji znatno bolji.

“Ne mogu da razumem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e- Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali“, rekao je Ćorović.

On je ponovio stav da je vakcina jedini lek protiv ovog virusa, te da je nerazumno da ceo svet veruje u medicinu, a da u Novom Pazaru one ne mogu da se potroše.

A.Bajrović
Foto Radio Sto Plus