Novi Pazar: Slađana Čolović izabrana za predsjednicu Višeg suda

654

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas dvadeset jednog sudiju koji se prvi put bira na sudijsku funkciju i trideset četvoro novih predsednika osnovnih, viših i privrednih sudova i to u Novom Sadu, Valjevu, Zaječaru, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Negotinu, Nišu, Novom Pazaru, Požarevcu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku, Šapcu i Sremskoj Mitrovici.

Za predsjednic Višeg suda u Novom Pazaru izabrana je Slađanu Čolović i ona će na toj poziciji naslijediti Izeta Suljovića kojem je krajem maja istekao mandat.

Čolović je rođena u Sjenici 1975. godine, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 1999. godine, a pravosudni ispit poližila je tri godine kasnije.

Pripravnički staž obavila je u Opštinskom tužilaštvu u Sjenici, gdje je i radila kao tužilački i viši tužilački pomoćnik do 2005. godine, kada je izabrana za sudiju Opštinskog suda u Novom Pazaru.

Na stalnu sudijsku funkciju u Višem sudu u Novom Pazaru izabrana je 2010. godine.

Sjednica svih sudija Višeg suda dala je pozitivno mišljenje za njen izbor za predsjednicu tog suda, a Komisija Apelacionog suda u Kragujevcu je njen rad ocijenila izuzetno uspješnim.

Za predsjednika Višeg suda u Novom Pazaru konkurisao je i sudija tog suda Elvir Dedeić, ali je Komisija Visokog savjeta sudstva (VSS) nakon ocjene dosadašnjeg rada i plana i programa budućeg rada tog pravosudnog organa odlučila da na tu funkciju predloži Slađanu Čolović.

Dedeić je vršio funkciju predsjednika Višeg suda od odlaska Suljovića u penziju.

Poslanici Skupštine Srbije na istoj sednici izabrali su i Fuada Zukorlića, Bojana Nikolića, Aladina Lekpeka i Zuhru Ramović za nove sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru. Njihove biografije možete pronaći na ovom linku

Link za biografiju izabranih sudija

Izvor Sandžak Danas/Radio sto plus