/VIDEO/ NOVI PAZAR SLAVI zahvaljujući Ademu Ljajiću – Ademova majstorija donijel fudbalski praznik u Pazaru

3607

NOVI PAZAR – U sedmom kolu lige na dobro popunjenom stadionu u Novom Pazaru, domaći nogometaši su se radovali osvajanju novih tri boda ove sezone, nakon što su uspjeli nadigrati tim Napretka iz Kruševca s rezultatom 2:1 (1:0).

Prvo poluvrijeme prošlo je u znaku domaćih. Iako su imali veći posjed lopte, navijači su s nestrpljenjem čekali neku konkretniju priliku. Njihova strpljivost nagrađena je u 11. minuti kada je Ergelaš uspio zatresti mrežu, zahvaljujući odličnoj asistenciji Adešine.

Nakon što su domaćini rutinski sačuvali prednost, u nastavku su se igrači Napretka probudili i uspjeli se vratiti u igru. U 57. minuti, Ljubomirac je pokazao izvanrednu vještinu kada je iskoristio pas i snažno šutirao iza golmana Mirkovića za 1:1.

Međutim, prava priča večeri bila je vezana za Adema Ljajića. Na svom prvom nastupu za Novi Pazar, Ljajić nije razočarao. Samo nekoliko minuta poslije gola Napretka, postigao je prvi gol za svoj novi klub, šaljući loptu s više od 20 metara udaljenosti pravo u gornji desni kut gola Napretka. Emotivni trenutak bio je kada je otac Adema Ljajića zaplakao od sreće zbog gola svog sina.

U završnim trenucima utakmice, Novi Pazar imao je još jednu priliku preko Uroša Lazića, koji je propustio šansu u nadoknadi vremena šutirajući pored gola.

S ovom pobjedom, Novi Pazar nastavlja svoj uspješan niz i jača svoju poziciju na tabeli, dok će Napredak iz Kruševca morati se vratiti na crtačku tablu i preispitati svoju taktiku za nadolazeće utakmice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *