Novi Pazar spreman za drugi po redu WMF festival!

745

Završene su i posljednje pripreme kako bi se u Novom Pazaru uspješno realizovao drugi po redu World music festival “Zeman”. Festival će biti održan u Gradskom parku kod Kule motrilje od 15. do 17. avgusta, a prve večeri publika će uživati u koncertu Damira Imamovića i Vasila Hadžimanova.

Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić uvjerava da su u organizaciju drugog po redu World music festivala “Zeman” uključeni najveći profesionalci iz regiona. Memić izražava zadovoljstvo jer i uprkos tome što je festival jako mlad o njemu, širom regiona najpozitivnije govore najveći umjetnici i mediji.

Ovogodišnji festival “Zeman” donosi čulno sinergičan sadržaj – četiri koncerta, tri interaktivne radionice, kao i takmičenje za nagradu “Glas Zemana”.

World Music Fest Zeman će biti otvoren koncertom Damira Imamovića i Vasila Hadžimanova 15. augusta u 20h, u Gradskom parku kod Kule motrilje. Festivalu se ove godine pridružuje i slovenačka grupa Sentido. Treći muzički nastup umjetnika iz Ankare, Mavi Siyah pod nazivom Od Andaluzije do Anadolije a nastupit će i prošlogodišnja pobjednica festivala Zvezdana Novaković sa svojim sastavom.

Za učešće u takmičarskoj večeri drugog po redu World music festivala “Zeman” i nagradu “Glas Zemana”, pristigle su rekordne 54 prijave. Pred selekcionom komisijom bio je težak zadatak, odabrano je trinaest finalista koji će se za nagradu nadmetati 17. avgusta. Za troje najboljih u takičarskom djelu festivala predviđene su novčane nagrade u iznosu od 700, 400 i 300 evra.

Organizator je registrovano Udruženje “World music fest Zeman”, pokrovitelji festivala su Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, grad Novi Pazar i Kulturni centar.

Izvor: Sandžak danas/Rtvnp