Novi Pazar / SREĆKO SPASIO ENESA – Fudbalski sudija zahvalan policajcu

1668

DA nije uputio pismo zahvalnosti ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, javnost u Novom Pazaru i Srbiji ne bi saznala da je fudbalskog sudiju Enesa Gegića tokom požara 6. februara spasio policajac Srećko Branović.
U vatrenoj stihiji, kako je tada saopšteno, u potpunosti je izgoreo objekat Građevinskog preduzeća “Razvitak”, kao i da nije bilo teško povređenih.

Do žrtava, ali i težih posledica, došlo je prisebnom reakcijom vatrogasaca i policajaca, iako je lako moglo biti drugačije.

– Moja kuća je na par metara od “Razvitka”, a vatra je bila veoma jaka, užasna i gutala je objekat. Crevom sam pokušavao da sprečim da se vatra proširi, prskao sam po fasadi, ali je plamen bio toliko jak da se ona topila, a prozori su popucali – priseća se Enes dešavanja u noći 6. februara.

Kaže da su policajci i vatrogasci stigli veoma brzo, da su počeli da gase požar, a da je on činio sve kako bi sprečio da plamen ne zahvati i njegov dom.

– Nagutao sam se dima, osećao sam kako gubim dah, gubim snagu i svest. Poslednje čega se sećam je kako mi prilazi policajac, hvata me za ruku i podiže. Osetio sam bol i izgubio svest, a probudio sam se u bolnici – priča Enes dok sa Srećkom gleda u zgarište nekadašnje fabrike.

Nakon što ga je, uz pomoć Enesove supruge, podigao Srećko je Enesa smestio u službeni automobil i uputio se ka Zdravstvenom centru.

– Upalio sam zvučnu i svetlosnu rotaciju i brzo vozio ka bolnici. Video sam da mu je sve lošije, ali smo srećom brzo stigli do Hitne pomoći gde sam ga predao zdravstvenim radnicima. Tek tada sam odahnuo, naslonio se na vozilo i video da sam i sam povređen – priča Srećko.

I pored toga, vratio se da pomogne svojim kolegama u borbi sa stihijom, a tek pošto su vatrogasci požar stavili pod kontrolu javio se lekarima gde su mu sanirane povrede.

– Svako da se našao u mojoj situaciji regovao bi na isti način. To je naš posao, uvek smo tu za građane – poručio je Branović.

Gegić se nekoliko dana oporavljao na Intenzivnoj nezi, gde ga je Srećko posetio kako bi se uverio da je dobro.

– Tada još uvek nisam mogao da govorim, samo sam mu mahnuo rukom i klimnuo glavom da pokažem da sam dobro. Hvala Srećku i njegovom kolegi Rizvanoviću, kao i vatrogascima koji su sprečili da se vatra ne proširi na okolne kuće – dodao je Enes.

Izvor Novosti