NOVI PAZAR: Šta se dešava na DRŽAVNOM UNIVERZITETU? /VIDEO/

678

Novi Pazar: Zahtev za smenom rektorke Državnog univerziteta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru poslednjih meseci vlada atmosfera nezadovoljstva među zaposlenima. Situacija je eskalirala kada je grupa profesora, pod okriljem Sindikata “Nezavisnost”, zatražila smenu aktuelne rektorke. Razlog za ovakav zahtev je, prema njihovim rečima, loše upravljanje i pogoršanje uslova na univerzitetu.

Zaposleni, uključujući profesore, administrativne radnike, ali i studente, organizovali su protest sa ciljem da se izvrše hitne akreditacije studijskih programa bez kojih univerzitet ne može funkcionalno da operiše. Ova situacija dovodi u pitanje i predstojeći upisni rok, budući da nije jasno koji će smerovi biti dostupni za upis novih studenata.

Violeta Jakovljević, profesorka biologije sa ovog univerziteta, za TV Nova je istakla da su pregovori sa upravom još uvek u toku, i da se nada brzom rešenju problema kako bi se očuvala akademska stabilnost ustanove.

Istraživački reportažni prilog o ovoj temi priprema reporterka Katarina Radović, koja će u jutarnjem programu “Probudi se” detaljnije osvetliti trenutne probleme i izazove sa kojima se suočava Državni univerzitet u Novom Pazaru. Pogledajte prilogispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *