Novi Pazar stipendira najbolje studente!

830

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je danas ugovore o stipendiranju 61 studenta iz ovog grada čija je prosječna ocjena iznad 9. Gradonačelnik Biševac je podsjetio da je to prvi put da se stipendiraju najbolji studenti, ali da Gradska uprava već godinama unazad novčano nagrađuje najbolje đake generacije, te učenike koji su osvojili neko od prva tri mjesta na republičkim takmičenjima kao i njihove mentore.

Najbolji studenti ovog grada na jednom mjestu, slika kakva se rijetko viđa, obzirom da mnogi studiraju na najprestižnijim državnim visokoškolskim obrazovnim ustanovama u gradu i širom države. Obraćajući se najboljim studentima, onima za koje je Grad obezbjedio stipendije, gradonačelnik Nihat Biševac je rekao da je počašćen jer je u društvu najboljih predstavnika Grada, kao i to da svaki uloženi dinar u obrazovanje i mlade je investicija kojom se osigurava bolja budućnost svih građana. On je istakao da Gradska uprava od 2016. godine konstantno povećava sredstva iz budžeta koja su usmjerena ka obrazovanju i mladima.

Biševac je podsjetio da Grad od 2016. godine nagrađuje učenike generacije svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Novog Pazara, te učenike i profesore koji su postigli zavidne rezultate na republičkim takmičenjima.

61 student, dobitnik stipendije Grada koje se prvi put dodjeljuju najboljim studentima u okviru konkursa koji je prethodno bio raspisan, morao je da ispuni određene uslove predviđene tim konkursom. Oni su se odnosili na to da studenti moraju studirati na nekoj od državnih visokoškolskih obrazovnih ustanova, te da im je prosječna ocjena tokom godine bila iznad 9. Takvi uslovi nisu predstavljali problem onima kojima je prosjek tek malo ispod 10, na šta je Grad veoma ponosan. Odabrani studenti nisu krili zahvalnost jer Grad na taj način iskazuje da cijeni njhov rad i veliko odricanje.

Ugovorom je predviđeno da stipendistima u pet jednakih mjesečnih rata bude isplaćena stipendija, ukupno za njih 61 preko million i po dinara iz budžeta Grada. Biševac je na svečanosti najavio i novi konkurs za stipendiranje najboljih studenata, koji će biti objavljen početkom naredne akademske godine.

Izvor: RTV Novi Pazar