NOVI PAZAR: Sud naložio bolnici i ljekaru da pacijentkinji isplate 3,8 MILIONA!

NOVI PAZAR: Sud naložio bolnici i ljekaru da pacijentkinji isplate 3,8 MILIONA!

2740

Osnovni sud u Novom Pazaru naložio je Opštoj bolnici u ovom gradu i njenom ljekaru M.Š da solidarno isplate pacijentkinji L.R. (55) preko 3.8 miliona dinara zbog propusta koje su napravili tokom liječenja prenio je danas novopazarski radio Sto plus.

Prema informacijama koje je prenio ovaj radio, pacijentkinja L.R. je protiv ove zdravstvene ustanove podnijela tužbu zbog toga što je nakon intervencija, koje joj je kao trudnici izveo doktor M.Š. 2010. godine, postala invalid.

Zbog načinjenih propusta u liječenju, koji su doveli do pojave sepse, pacijentkinja je, pored brojnih drugih problema, gotovo u potpunosti (97 odsto) izgubila i vid.

Osnovni sud je zbog toga u potpunosti prihvatio njen zahtjev i naložio da joj Opšta bolnica Novi Pazar i ginekolog M.Š. solidarno isplate 1,8 miliona dinara za pretrpljene duševne bolove i umanjenje životne aktivnosti, a 700.000 dinara za fizičke bolove.

Pored toga, oni su obavezani da joj na ime pretrpljenog straha isplate još 600.000 dinara, a 700.000 dinara za materijalnu štetu.

Zbog toga što je izgubila radnu sposobnost, Osnovni sud je donio odluku da joj Opšta bolnica i ljekar mjesečno plaćaju 20.000 dinara.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Opšta bolnica, ljekar i pacijentkinja imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Radio sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *