Novi Pazar: Šutenovac dobija MODERNU ŠKOLU – Ispitivanje tla potvrdilo uslove

1230

Novi Pazar – U naselju Šutenovac, na lokaciji predviđenoj za izgradnju nove školske zgrade, danas su okončana ispitivanja tla koja su pokazala da su uslovi povoljni za početak radova. Ovo istraživanje, koje je vodila kompanija „Geomehanika“ pod direktorstvom Ivice Ivandića, ključni je korak ka realizaciji projekta koji će ovom naselju doneti savremeni školski objekat.

Koordinator projekta, Enes Škrijelj, zajedno sa predstavnicima „Geomehanike“, nadzirao je proces ispitivanja i izrazio zadovoljstvo rezultatima. Novi školski objekat prostiraće se na 7000 kvadratnih metara i imati kapacitet da u jednoj smeni ugosti 480 učenika. Pored edukativne svrhe, blizina popularnog šutenovačkog stadiona dodatno će obogatiti sportsku i rekreativnu ponudu za đake.

 

sutenovac skola

sutenovac skola

„Radovi na ispitivanju tla su neophodni kako bismo osigurali da će budući objekat biti sagrađen na čvrstim temeljima. Ova faza je presudna za daljnji razvoj projekta,“ objasnio je Škrijelj.

Nova škola predstavlja važan korak ka rasterećenju postojećeg obrazovnog sistema u Novom Pazaru, koji trenutno uključuje osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžević Tršo” i “Ćamil Sijarić”. Osim što će obezbediti dodatne kapacitete za obrazovanje mladih, planirano je i uređenje okolnog prostora – dvorišta, sportskih terena i zelenih površina, čime će se doprineti boljem kvalitetu života u zajednici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *