Novi Pazar- Takmičenje frizera i manikira u Ekonomskoj školi

Novi Pazar- Takmičenje frizera i manikira u Ekonomskoj školi

589

Najbolji učenici 12 srednjih škola za lične usluge iz različitih krajeva Srbije borave u Novom Pazaru, gdje se održava 23. Republičko takmičenje ženskih i muških frizera i 14. takmičenje manikira. Organizator takmičenja je Ekonomsko-trgovinska škola iz Novog Pazara, a pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

23.republičko takmičenje frizera i 14.takmičenje manikira okupilo je oko 180 učenika 12 srednjih škola iz različitih krajeva Srbije. Ekonomsko-trgovinska škola za ovo takmičenje priprema se već mjesecima. Pozdravljajući prisutne, takmičenje je otvorio direktor Ekonomsko-trgovinske škole, Ivan Veljković.

Članica Gradskog vijeća Novog Pazara, Ulfeta Demčović, istakla je značaj ovog takmičenja za grad u kome je obrazovanje prioritet. Ona je podsetila da Grad od prošle godine nagrađuje sve učesnike republičkog takmičenja i naglasila da će se takva praksa nastaviti i ubuduće.

Direktorka Škole za negu lepote iz Beograda i predsednica Poslovnog udruženja škola ličnih usluga Veselinka Životić je navela da je ovo dobra prilika da se deca iz cele Srbije upoznaju, druže, razmene iskustva, ali i da pokažu šta su naučili.

”Oni su u svojim sredinama najbolji, i ja sam sigurna da će na ovom takmičenju pokazati sve što znaju i što su ih naučili njihovi nastavnici”, rekla je Životić.

Takmičenje ima cilj da probudi kreativnost, maštovitost i umjetnički pristup ljepoti kao idealu i težnji. Nakon takmičarskog dijela planirana je i revija frizura, a drugog dana sledi proglašenje pobjednika. U međuvremenu, uz druženje i zabavu, planira se i obilazak kulturno-historijskih spomenika Novog Pazara.

RtvNP