Novi Pazar / Tri nova igrališta za najmlađe

742

Uz finansijsku podršku Evropske unije, Ministarstva omladine i sporta i Grada, mališani Novog Pazara dobiće tri nova igrališta, od kojih jedno na Rekreacionom centru. Projekat je vredan 10 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, deo je dugoročne politike stvaranja najboljih uslova za najmlađe sugrađane.

“Važno nam je da svako naselje u gradu dobije savremeno opremljena i za naše najmlađe bezbedna igrališta i sportske terene. I ova godina će, na zadovoljstvo svih građana biti godina unapređenja infrastrukture, ne samo u užem centru već u svim naseljima Novog Pazara jer želimo jednake uslove i bezbrižno detinjstvo za svu našu decu”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je, pored novog igrališta na Rekreacionom centru, najavio izgradnju igrališta kod vrtića na magistrali i u naselju Lug.

“U potonu rekonstrukciju oaze za rekreaciju, našeg Rekreacionih centra u proteklom periodu je uloženo oko 60 miliona dinara. Cilj nam je da sugrađani, sportisti, rekreativci, svi koji žele, slobodno vreme provode ovde, uz adekvatne sadržaje. Prostor je jedan od najlepših u Srbiji, prostire se na oko 4 hektara i u samom je centru grada”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Direktor Ustanove za sport, Emir Mehmedović ističe da deca već sada mogu da koriste sadržaje u okviru potpuno novog igrališta.

“Želimo da toj deci obezbedimo razonodu i rekreaciju. Elementi rethodnog igrališta biće iskorišćeni i instalirani u nekom drugom delu grada. Očekuje nas, kada su sadržaji za najmlađe u pitanju, u narednom periodu realizacijq niza projekata”, rekao je Mehmedović.