Novi Pazar: U julu i avgustu 97 sahrana u limenim kovčezima

Novi Pazar: U julu i avgustu 97 sahrana u limenim kovčezima

699

Na gradskim i seoskim grobljima u Novom Pazaru tokom jula i avgusta sahranjeno je 97 osoba u limenim kovčezima, pokazuju podaci Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” u koje je radio Sto plus imao uvid.

Direktor tog javnog preduzeća Emin Omerović objasnio je da su to podaci od 4. jula, kada je stupila na snagu odluka da lokalna samouprava snosi troškove sahrane svih preminulih od posledica izazvanih kovidom-19.

“Tokom jula je bilo 90 takvih dženaza (sahrana), a ostatak u avgustu. U ovaj broj su uračunate i sahrane na seoskim grobljima, jer su nam se zbog te odluke lokalne samouprave prijavljivali mještani, iako mi ne gazdujemo tim grobljima. Podatke za jun još uvijek nemamo, jer nismo vodili takvu evidenciju”, kazao je Omerović.

On je ranije izjavio da je tokom juna i jula to javno preduzeće organizovalo 275 sahrana, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim grobljima ukopano 109 žitelja Novog Pazara.

Statistika “Gradske čistoće” pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosečno oko 1,7, a u prošlom mjesecu gotovo šest sahrana dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima ukopano 14 preminulih osoba.

N. Kočović
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *