Novi Pazar: Ubica koji hramlje i dalje ledi krv u žilama žitelja našeg grada

753

Ismet Ramović, jedan od aktera otmice djeteta porodice Starčanin ispričao je da je Mirzu likvidirao izvjesni M. D. iz Prijepolja, za koga je utvrđeno da ćopa.

U aprilu se navršilo 12 godina otkako je u Novom Pazaru ubijen taksista Mirza Radonjica. Imao je 26 godina, kada je u svom automobilu, na radnom mjestu, pronađen mrtav sa dvije rane na glavi. Ubica nikada nije pronađen, a među poznavaocima prilika u gradu na Jošanici, priča se da iz Mirzinog ubistva stoji ubica koji hramlje koji je umješan i u još neke likvidacije.

Tog 12. aprila 2007. bio je sunčan dan. Jedna djevojka i jedan muškarac na parkiralištu na trgu čekali su Mirzu da se vrati sa prethodne vožnje i ciljano su ušli u njegovo vozilo. Ubistvo je bilo planirano. Tražili su od taksiste Radonjice da ih vozi van grada. Na poslednju vožnju je krenuo u 13.20, a ubijen je hicima u glavu. Ubice su iz automobila uzele njegov telefon, a interesantno je da nisu uzele novac. I na ovome se zvanična priča o ubistvu završava.

Iza Mirze Radonjice ostala je supruga sa dvoje djece koji još čekaju istinu o njegovom ubistvu.

Mirza je, prema tadašnjem izveštaju lokalne policije pronađen mrtav u svom „mercedesu“, na lokalnom putu Novi Pazar-Vrbolazi.

On je pogođen sa dva metka u glavu, a policija je brzo utvrdila da je taksista prije ubistva pokupio dvoje putnika. Međutim, misteriozni putnici ni posle 12 godina nisu identifikovani i nađeni, a ovo ubistvo mladog taksiste ostalo je nerasvetljeno.

Tijelo nesrećnog Radonjice našla su djeca, koja su išla lokalnim putem Novi Pazar-Vrbolazi. Prizor koji su zatekli bio je jeziv. Jedan hitac pogodio ga je u desni obraz, a drugi ispod desnog oka. Taksimetar u vozilu otkucao je iznos od 100 dinara, a iz automobila nije ukradeno ništa osim mobilnog telefona. Policija je ubrzo utvrdila da je taj telefon prodat kupcu iz Mladenovca, ali taj trag nije mogao da odvede policiju do samog ubice.

Iako je Radonjica kod sebe imao i novac, ubica nije uzeo pare. Prema svjedočenju očevidaca, koji su bili prisutni kad su muškarac i žena ušli u Mirzin taksi, oni su ga čekali da se vrati s prethodne vožnje. Zbog toga se sumnja da su oni ciljano ušli u Mirzino vozilo.

Iako se u izveštajima spominju mladić i djevojka, policija nije isključila mogućnost da je posle njih Mirza pokupio da vozi ubicu koji hramlje. Detalj da je ubica ćopao na jednu nogu, važan je činilac koji je policija uvek imala na umu. Pretpostavlja se i dalje da je riječ o osobi koja je možda ranjena u nogu u nekom vatrenom obračunu ili je riječ o muškracu koji možda ima geler od bombe iz rata ili čak i da je u međuvremenu umro.


Novi PazarFoto-ilustracija: Edib Tahirović

Ova informacija o ubici koji hramlje i dolazi u Novi Pazar postala je policiji ponovo važna i 27. decembra 2011. godine kada su dvije osobe pratile vlasnika menjačnice Haruna Alića u koga je pucano na parkingu pored hotela „Vrbak“.

Aliću je tom prilikom uzeta torbica u kojoj je nosio novac iz menjačnice. Jedan snimak dostupan policiji pokazuje da dva lica prate Alića, ali drugo lice vidno hramlje. Moguće je da je ovoga puta lice koje hramlje išlo iza ubicu da ubije eventualnog svjedoka koji bi bio u blizini mjesta ubistva.

Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta porodice Starčanin ispričao je prošle godine za televiziju Sana da je Mirza Radonjica ubijen greškom umesto njegovog sina, koji je tog kobnog dana, na insistiranje Mirze zamjenio smjenu.

On je dodao da je Mirzu likvidirao izvesni M. D. iz Prijepolja i da je o o svemu obavestio policiju. Ubistvo je, kako tvrdi Ramović,, organizovano s ciljem da se on zaplaši.

– Moji sinovi su tada radili u Mega taksiju za pare. Dva mjeseca posle mog hapšenja, moj sin koji je radio u prvoj smjeni, jer nije smio da radi u trećoj smjeni od straha. Došao je Mirza koji je inače bio njegov kolega, i iz svojih ličnih potreba Mirza ga je zamolio da taj dan menjaju smjene. Sin Denis je ostao da radi uveče, a Mirza u prvoj smjeni. Ubica je došao iz Prijepolja. Policija je registrovala da čovek koji hramlje jeste on. Prepoznali su ga i očevici da je čovek koji hramlje ušao u auto, odveo Mirzu na Đurđeve stupove, gdje je i ubijen – ispričao je Ismet Ramović.

Izvor Telegraf/Sandzak Danas