Novi Pazar: Uhapšene tri osobe zbog malverzacija

786

Zbog sumnje da su izvršile zloupotrebu službenog položaja Kraljevačka policija uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče za malverzacije za vozačkim ispitima. Protiv dve osobe podnete su krivične prijave.

Odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik P. S. (1974), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru M. I. A. (1964) i zaposleni u Domu zdravlja Novi Pazar I. D. (1974),  su uhapšeni dok su protiv dve osobe podnete krivične prijave, 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca.

Kako se sumnja P. S. i šezdesetpetogodišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali su i overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za “B” i “C” kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik iako isti nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M. I. A. , I. D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019. godine, sačinjavali su zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Njima je određen pritvor do 30 dana.