Novi Pazar: Uhapšeno više lica za krivična djela krađa automobila i razbojništvo nad 73-godišnjem muškarcem

887

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Novi Pazar postigli su maksimalne rezultate na suzbijanju opšteg kriminaliteta u tekućoj godini.
Riješen je zavidan broj krivičnih djela, a samo u jednom danu uhapšeno je pet osoba za razna krivična djela.

Tako su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru danas uhapsili D. R. (1976) državljanina Bosne i Hercegovine i D. K. (1989) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i razbojništvo.

Oni se sumnjiče da su sinoć na teritoriji Opštine Raška ukrali automobil „golf 2“, a potom se njime dovezli do jednog sela u okolini Novog Pazara, gdje su ispred porodične kuće tukli i hvatali za vrat sedamdesettrogodišnjeg muškarca nanijevši mu povrede i primoravši ga da im da novac.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih pronašla ukradeni automobil i vratila ga vlasniku. Ranije danas rasvijetljen je i slučaj razbijanja vrata i upada u Petrovu Crkvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su B. P. (2001) i Z. P. (2001) i sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Sumnja se da su oni, sinoć, razvalili vrata zvonika najstarijeg spomenika crkvene arhitekture na prostoru Srbije, Crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Novom Pazaru, iz kojeg nisu ništa otuđili.

Novopazarska policija izvela je danas još jednu uspješnu akciju lišavanja slobode lica iz tog grada zbog ugrožavanja sigurnosti.

Svim osumnjičenim je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanja do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor Sandzak Danas/Indeks Online