Novi Pazar: Uočene nepravilnosti u radu pojedinih ugostiteljskih objekata

626

Prema obaviještenju Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, u prethodnih 48 sati utvrđene su neravilnosti u radu 21 ugostiteljskog objekta na teritoriji grada.

Nepravilnosti u radu privrednih subjekata utvrđene su u okviru pojačane kotrole od strane inspekcijskih službi i odnose na nepoštovanje mjera zaštite koje su na snazi usled epidemije virusa Covid19: o maksimalnom broju gostiju i držanju propsane distance u samom objektu. Prema propisima, o daljim koracima u vezi sa stanjem zatečenim na terenu, odlučivaće Sanitarna inspekcija Raškog upravnog okruga.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove Grada Novog Pazara apeluju na građane ali i vlasnike ugostiteljskih objekata da se bez odstupanja pridržavaju jasno definisanih mjera zaštite, kako bi izbjegli mogućnost da ugroze lično i zdravlje drugih. Protiv svih za koje se utvrdi da propisane mjere ne poštuju, biće preduzete odgovarajuće radnje.

Mjere zaštite dio su nastojanja da se osigura bezbjednost zajednice ali i svakog društveno odgovornog pojedinca. Stupile su na snagu odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara i u skladu su sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (Sl. RS. br. 15/2016 i 68/20) kao i sa odlukama republičkog Kriznog štaba
One thought on “Novi Pazar: Uočene nepravilnosti u radu pojedinih ugostiteljskih objekata

  1. aga sandzacki

    pusti te ljude da rade zasto toliko bozebrizenje?? otidite malo do raske kraljeva cacka!!! vi ste najvexi izvir ne covida vec pljacke vec opljackanih ljudi…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.