Novi Pazar: Volonteri dijelili vodu i maske po poštama, bankama i ulicama

634

Volonteri Novog Pazara od početka ovog drugog talasa korona virusa koji je zahvatio cio Sandžak vrijedno rade u bolnici i konstantno su na prvoj liniji fronta. Obzirom da se situacija u bolnici polako smiruje, volontri su riješili da izađu u susret i ostalim građaima, pa su tako danas delili maske i vodu ispred pošta, banaka i na ulicama.

Da je Novi Pazar human dokazalo se kroz brojne primjere godinama, a solidarnost i humanost na djelu najviše se ispoljila sada kada je ovaj grad zahvatio drugi talas korona virusa. Svi građani koji su bili u mogućnosti da pomognu da se virus suzbije priskočili su u pomoć na način koji su mogli. Pa se tako okupila i grupa ljudi- volontera koji su svakodnevno boravili u novopazarskoj bolnici, u crvenoj zoni i pomagali doktorima i pacijentima.

Na sreću svih nas virus se polako stavlja pod kotrolu pa su tako volonteri riješili da pomognu i građanima van bolničkog kompleksa da se zaštite od korona virusa i vrućine. Ispred svih mesta gde su bile gužve dijelili su vodu i maske i apelovali na građane da drže propisanu distancu.

Ovi, većinom mladi ljudi, puni su energije i želje da pomažu i svoju volju usmeravaju ka tome. U ovim teškim vremenima učiniti dobro djelo nekome je zaista vredno, pa tako treba istaći da volonteri koji svoj rad obavljaju bez ikakve koristi, zahvalni su ljudima kada im upute bar osmeh i lijepu reč, a toga je danas ispred dugih redova u poštama , bankama i na ulicama bilo i previše.

M. J.
One thought on “Novi Pazar: Volonteri dijelili vodu i maske po poštama, bankama i ulicama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *