Novi Pazar: Zasađeno blizu 10 hiljada sadnica

607

Novi Pazar je ove godine zeleniji za 8 250 sadnica smrče i oko 1200 sadnica ukrasnih biljaka, koje su zasađene na različitim lokacijama u gradu. S obzirom da su vremenski uslovi, bez snijega, išli na ruku radnicima Gradske čistoće, danas su, kod hotela Vrbak, zasađene i poslednje sadnice u ovoj godini. Nadležni najavljuju intenzivnu akciju ozelenjavanja i naredne godine u Novom Pazaru.

Kad je u pitanju gradsko zelenilo ovo je rekordna godina do sada. Paralelno sa infrastrukturnim radovima u najintenzivnijoj građevinskoj sezoni, radilo se i na oplemenjivanju zelenih površina. Rezultati ozelenjavanja, kažu nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, biće još vidljiviji na proljeće.

 

”Možemo stvarno sa ponosom da kažemo da u posldenjih 40 godina nije toliko sadnica zasađeno na teritoriji Novog Pazara. Tih 8250 sadnica zasađeno je na brdu Tepe, a od početka godine do sada, danas je poslednji dan sadnje velikih sadnica , oko 1250”, kaže pomoćnik direktora Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čisoća” Nedžad Eminović.

 

Najzelenije je brdo Tepe iznad Atletskog stadiona, ali nove sadnice oplemenjuju i prostor Rekreacionog centra, prostor u blizini riječnih korita Raške i Jošanice, sve novoizgrađene parkinge u gradu, prostore oko gradskih i seoskih škola, stambenih zgrada i slično.

 

S obzirom na intenzitet sadnje i broj učesnika u akciji ozelenjavanja ove godine, među kojima su brigadiri Omladinske radne akcije Ribariće 2019. Izviđači, članovi različitih nevladinih i humanitarnih organizacija, i ekološka svest građana je sada na većem nivou – kažu nadležni.

S.Lj.