Novi Pazar: Žena tvrdi da je pretučena u SUP-u naočigled svoje dvoje maloljetne djece!

770

Naše sugrađanka, Edita Radetinac, tvrdi da je pretučena naočigled dvadesetak ljudi u redu za ličnu kartu u Supu Novi Pazar. Apelujemo na državne i pravosudne organe da hitno reaguju i da se slučaj potpuno ispita a javnost obavjesti.

Prenosimo izjavu majke dvoje maloljetne djece koja je, po svojim riječima, doživjela torturu :

“Dana 31.07.2019. godine, u 12:30h bila sam sa dvoje maloljetne djece, sinom R.H(17god) i R.E.(5god) radi podizanja lične karte svom sinu. Poslali su nas u tzv. baraku broj 5, ispred koje se nalazilo 20 ljudi. Ušla sam u kancelariju kao svaki normalan građanin, da bih pitala šta mi sve treba od dokumenata za podizanje lične karte. Zatražila sam papir i hemijsku olovku. Jedna od radnica mi je rekla da nema, a njen kolega je bio veoma ljubazan i dao mi je i papir i hemijsku. Ja sam počela da pišem i u jednom trenutku sam izašla u hodnik da nastavim sa pisanjem, dok je sluzbena radnica Vesna Neškovic izašla, otela mi papir i hemijsku i počela je da me udara i da me vuče, pred 20 svjedoka i moje dvoje maloljetne djece. Moj sin (17) je makao Vesnu od mene, u tom trenutku službeno lice (policajka) se zaletjela i udarila mog sina (17) dva puta u predjelu leđa, tj. bubrega, sa pretnjama: “Završit ćeš u zatvoru”.
Poslije toga im se pridruzio još jedan policajac.

Počeli su sve troje zajedno, nasilno da izbacuju mene i dva sina napolje. Ispred PU Novi Pazar sam se onesvijestila da bi na moje stanje Vesna Neškovic kazala: “Nemoj da glumiš”.
Na to moje stanje niko od pripadnika PU Novi Pazar nije reagovao da se meni pruži bilo kakva vrsta pomoći.
Lišena sam slobode, dok je moj sin (5) vristao i govorio: “Pustite mi mamu, nemojte da je zatvorite.”
Drzali su me 7 sati odvojeni od djece, a porodilja sam i imam bebu od 10 mjeseci.

Pozvan je i Centar za socijalni rad, da se meni oduzmu djeca i odvedu u hraniteljsku porodicu. Oduzeli su mi i to pravo na jedan telefonski poziv, da bih javila porodici gdje sam, jer se moj suprug tada nalazio u Njemackoj.
Vjerovatno im je smetala mahrama koju nosim”.
Ppgledajte kako izgledaju povrede naše sugrađanke na sljedećim fotografijama:

Izvor: Sandžak danas/Fejsbuk stranica Stari Dedo