Novo iznenađenje u Sjenici: SDA i SPP isti broj mandata, BOSS-u fali još tri glasa

4890

Sjenica – Najnoviji rezultati lokalnih izbora u Sjenici iznenadili su mnoge, budući da su Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Stranka demokratske akcije (SDA) završile izbore sa istim brojem odborničkih mandata. Obe stranke su osvojile po 9 mandata, čime su potvrdile svoju dominantnu poziciju na političkoj sceni Sjenice.

Prema preliminarnim izbornim rezultatima, SPP je osvojila 22,04% glasova, dok je SDA zauzela nešto manje sa 20,64%. Ovo neznatno odstupanje u procentima nije uticalo na krajnji broj mandata, što dodatno naglašava značaj svakog pojedinačnog glasa.

Sandžačka demokratska partija (SDP) zauzela je četvrto mjesto osvojivši 6 mandata sa 13,59% glasova, dok je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila 6 mandata sa 14,26% i zauzela treće mjesto. Ostale stranke, uključujući Grupu građana “Aldin Dino Kurtović”, osvojile su 5 mandata sa 11,32%, a SBR “Fadil Nikšić” 3 mandata sa 8,73%. BOSS-u Samiri Tandir falila su tri glasa da bi osvojila mandat. Nova DSS prešla je cenzus i dobila jedan odbornički mandat sa 3,19%.

Sa druge strane, BOSS-u Samiri Tandir nedostajala su samo tri glasa da pređe cenzus i osvoji odbornički mandat. Ovo ukazuje na potencijalnu promenu dinamike moći u lokalnom parlamentu, koja bi mogla nastati ako bi se ovi glasovi osigurali u nekom budućem izbornom ciklusu.

 

Izborni rezultati jasno pokazuju da politička scena u Sjenici ostaje polarizovana, sa nekoliko ključnih igrača koji se izdvajaju u trci za lokalnu vlast. Grupe građana “Aldin Dino Kurtović” i “Fadil Nikšić” takođe su ostvarile zapažene rezultate, dok neke druge grupe građana, kao što su “GG Mulka i Ziko”, nisu uspjele preći prag za odbornički mandat. Pogledajte kako bi tabela izgledala ako lista BOSS dobije još tri glasa, ili ako se neko izborno mjesto poništi i ponove izbori.

Ovi izbori su još jednom potvrdili važnost svakog glasa i pokazali da čak i mali broj glasova može imati veliki uticaj na politički pejzaž u Sjenici. Građani su izrazili svoje mišljenje, a rezultati izbora će sigurno oblikovati buduće političke poteze u ovoj opštini.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *