Novopazarac Mirsat Bakan i dalje sumnja u opstrukciju istrage

Novopazarac Mirsat Bakan i dalje sumnja u opstrukciju istrage

944

Novopazarac Mirsat Bakan zatražio je danas objašnjenje zašto još nije urađen obdukcioni nalaz posle saobraćajne nesreće u kojoj je 4. marta nastradao njegov sin Ernad Bakan u Ulici cara Dušana u Zemunu i izrazio sumnju da su nadležni organi nezainteresovani da taj slučaj dobije epilog na sudu.- prenijele su Večernje Novosti.

“Još uvek nije urađen obudukcioni nalaz za mog sina Ernada Bakana kojega je 4. marta neregistrovanim autom udario Ivan Mitrović (19) u Ulici cara Dušana na pešačkom prelazu, a moj sin je preselio dva dana kasnije od posljedica”, rekao je Mirsat Bakan, otac preminulog mladića.

On je ocijenio da odnos nadležnih organa prema smrti njegovog sina “veoma diskutabilan”, jer Ivanu Mitroviću nije urađen ni test na drogu.

“Da li je bio drogiran kada je na obilježenom pješačkom prelazu, po vedrom danu, po suvom asfaltu, udario mog sina bez kočenja? Ko opstruira istragu ubistva mog sina?”, pita se Bakan.

On ističe da ga, kao čoveka i kao oca, posebno boli to što od porodice vozača koji mu je usmrtio sina nije dobio ni telegram saučešća.

“Ja neću da politizujem ubistvo mog sina, ali je očigledno da neko to radi na taj način što vozač koji mi je ubio sina nije prenoćio ni jednu noć u zatvoru, a još uvek nije ni počelo suđenje. Pitam se da li je u ovoj državi život jednog studenta bezvrijedan?”, ističe Mirsat Bakan.

“Kakva je to bahatost vozača? Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja? Kakva je nezainteresovanost nadležnih organa da slučaj dobije epilog na sudu?”, zapitao se otac Mirsad Bakan.

Ernad Bakan preselio je od posljedica saobraćajne nesreće 4. marta. Bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu.

Izvor: Sandzak Danas/FoNet