Novopazarac Muhamed Dupljak na Svijetskom kupu u Budimpešti

Novopazarac Muhamed Dupljak na Svijetskom kupu u Budimpešti

386

Muhamed Dupljak, član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar, nastupit će na Svjetskom kupu u Budimpešti, koji je na programu između 14. i 16. juna. Pod vodstvom trenera Huseina Dupljaka, mladi sportista će debitirati u reprezentaciji Srbije, prijavljen za mlađejuniorski lou-kik preko 81 kilogram.

Petnaestogodišnji Dupljak je ove godine, u svojoj uzrasnoj kategoriji, ostvario maksimalan učinak u dvije discipline kik-boksa. Krajem aprila postao je državni šampion u ful kontaktu na takmičenju u Požarevcu, a prošlog mjeseca je u Lazarevcu ponovio uspjeh osvojivši Prvenstvo Srbije u lou-kiku.

Među konkurentima za mlađe juniore preko 81 kilogram u Budimpešti su i Ukrajinci Artjom Balik i Vladislav Lendel. Selekciju Srbije u lou-kiku trebalo je da predstavljaju i borci Bukvić tima, seniorka Saida Bukvić u kategoriji do 52 kilograma i mlađi junior Tarik Rašljanin u kategoriji do 57 kilograma, ali su zbog privatnih obaveza odustali od učešća.

Predstojeći Svjetski kup u Mađarskoj bit će 29. po redu, što dodatno govori o prestižu i tradiciji ovog međunarodnog takmičenja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *