Novopazarac putuje u Etiopiju na podjelu kurbana: Pridružite se globalnoj akciji solidarnosti! /VIDEO/

656

Od 1992. godine, pod različitim imenima, ali uvijek s istim ciljem, organizacija Islamische Gemeinschaft „Milli Görüş“ prisutna je na Balkanu kao resor za humanitarne djelatnosti. Ujedinjeni pod imenom HASENE od 2010. godine, nastavljamo misiju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

HASENE, što u prijevodu s arapskog znači dobročinstvo, nije samo ime naše organizacije, već i temelj na kojem gradimo sve naše aktivnosti. “Ruka ruci za oskudne i ugrožene” nije samo slogan; to je princip koji usmjerava naše svakodnevno djelovanje.

Za prošlu godinu, HASENE je uspio donirati preko 250.hiljada kurbana, dosežući 85 različitih država i regija širom svijeta. Njihovi programi ne samo da pružaju trenutnu pomoć, već i osnažuju muslimane širom svijeta da izgrade bolju budućnost. Osim pomoći siromašnim, veliki dio njihovog rada usmjeren je na pomoć najugroženijim područjima Afrike, gdje su potrebe najveće.

Ove godine, ponosni smo da najavimo učešće Adnana Nuhovića, našeg sugrađanina iz Novog Pazara, u kurbanskoj kampanji u Etiopiji. Njegova uloga i uloge ostalih članova tima iz različitih zemalja svijeta  zaduženih za Etiopiju bit će ključne u organizaciji i distribuciji kurbanskih žrtava.

“Ova kampanja ne samo da pruža pomoć potrebnima, već i jača veze između muslimana širom svijeta.” izjavio je Adnan Nuhović za naš portal.

Važnost ove akcije ne leži samo u brojkama i statistikama; ona leži u stvarnim životima koje dodirujemo i promjenama koje pokrećemo. Svaki doprinos, ma koliko bio skroman, dio je velike slike dobročinstva koju zajedno stvaramo.

Pozivamo sve stanovnike Novog Pazara i Sandžaka da se pridruže ovoj kampanji. Vaša podrška je neophodna da bismo zajedno ostvarili što bolje rezultate. Adnan Nuhović, predstavnik naše zajednice, izrazio je svoje uzbuđenje i zahvalnost za ovu priliku:

“Uzbuđeni smo zbog nadolazećih aktivnosti i zahvalni smo na prilici da doprinesemo muslimanima Etiopije.”

Ovo je više od humanitarne akcije; ovo je prilika da pokažemo snagu solidarnosti i zajedništva. U HASENE, vjerujemo da je svaki čin dobročinstva korak ka boljem svijetu. Budite dio tog koraka. Pogledajte video poruku Adnana Nuhovića iz Novog Pazara ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *