Novopazarac Samed Baždar prelazi u Al-Ain za 3 miliona eura

Novopazarac Samed Baždar prelazi u Al-Ain za 3 miliona eura

6607

Mladi napadač beogradskog Partizana Samed Baždar (20) prelazi u Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u transferu vrijednom 3 miliona eura.

Mladi napadač beogradskog Partizana Samed Baždar (20) proteklih je mjeseci dospio u centar pažnje javnosti u Srbiji, ali i u Bosni i Hercegovini jer se kratko povezivao s nastupom za Zmajeve.

Na kraju je Novopazarac odabrao da nastupa za Srbiju, a sada je sve šokirao njegov transfer iz Partizana! Kako jutros javljaju beogradski mediji, Partizan je Baždara prodao za 3 miliona eura, ali napadač ne ide u klub iz neke od najjačih evropskih liga, već na potpuno drugi kontinent – u Aziju!

Naime, Baždar će uskoro potpisati ugovor s ekipom Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a Partizanu će pripasti 3 miliona eura na ime obeštećenja.

U Al-Ainu će Baždara trenirati veliko nogometno ime, pošto na klupi prvog tima sjedi proslavljeni Hernan Crespo, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se dalje razvijati karijera ponajboljeg mladog napadača Srbije.

U protekloj sezoni je Baždar postao standardni prvotimac Partizana i u srbijanskoj Superligi je na 19 utakmica postigao 5 golova.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *