Novopazarac spasao život dječaku iz Grčke!

Novopazarac spasao život dječaku iz Grčke!

820

Fizijatar Fudbalskog kluba Novi Pazar Jasmin Džogović u nedjelju je na graničnom prijelazu Horgoš spasao život 15-godišnjem dječaku koji je sa porodicom putovao u Njemačku.

Džogović, koji je sanitetskim vozilom krenuo u Minhen da preuzme jednog pacijenta, naišao je na gužvu nekoliko stotina metara prije graničnog prijelaza Horgoš.

Ispred saniteta je bio crni džip u kome su bili otac i sin iz Grčke. Dječak je spavao a pošto je kolona bila velika i nije se pomerala, zaspao je i otac.

“Kada je čuo sirenu saniteta, vozač džipa se probudio i vidio da sa njegovim djetetom nešto nije u redu. Izašao je iz automobila i otvorio vrata pozadi gdje je sjedio dječak. Ništa mi nije bilo čudno”, priča za Informer Džogović.

Onda su ljudi odjednom počeli da mašu rukama i da nas dozivaju. To je bio signal da nešto nije u redu, dodao je Džogović koji je odmah istrčao iz saniteta.

Petnaestogodišnji momak je prestao da diše, lice je već počelo da mijenja boju a pogled mu je bio izgubljen. Džogović je reanimaciju počeo u automobilu, da bi onda iznijeli dječaka iz vozila.

“Pomoću specijalnih kliješta dječaku smo izvadili jezik, koji je zapao ka ždrelu. Ali nije počeo odmah da diše. Porodica dječaka je stajala pored mene, bili su uspaničeni. Kukali su. Svi su čekali da se nešto dogodi. Teška slika. Pamtiću je do kraja svog života”, rekao je on.

Dječak se poslije reanimacije povratio i prebačen je Džogovićevim sanitetom do granice sa Mađarskom gdje su ga preuzeli ljekari.

Dječak se oporavlja a njegova porodica, koja godinama živi u Ofenbahu, tri dana je tragala za Džogovićem kako bi mu se zahvalili.
“Uradio sam ono što je bila moja obaveza, za to sam se školovao. Bogu hvala pa sam bio tu u pravo vrijeme. To je najbitnije”, rekao je Džogović.

Izvor: Sandžak Danas/Mondo/Informer




2 thoughts on “Novopazarac spasao život dječaku iz Grčke!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *