Novopazarac uhapšen zbog utaje poreza!

902

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima su u više odvojenih akcija uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo poreska utaja na teritoriji Beograda, Novog Pazara i Šapca.

Oni se sumnjiče da u periodu od 2017. do 2019. godine u poslovnim knjigama nisu evidentirale prodaju tekstilne robe i time izbjegli plaćanje poreza.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu uhapsili su odgovorno lice trgovinske radnje “O la la BM” B.M. (37), zbog postojanja osnova sumnje poreskom utajom oštetila budžet Srbije za 9.321.314 dinara.

Sumnja se da B. M. u poslovnim knjigama nije evidentirala prodaju tekstilne robe vrijedne više od 48.905.240 dinara i da je na taj način izbjegla plaćanje poreza.

Osumnjičenoj je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo poreska utaja, određeno zadržavanje do 48 sati i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

U Beogradu je uhapšen odgovorno lice trgovinske radnje “Geno” G. A. (48) zbog postojanja osnova sumnje da je poreskom utajom oštetio budžet Republike Srbije za 13.277.363 dinara.

Sumnja se da u poslovnim knjigama nije evidentirao prodaju tekstilne robe vrijedne više od 37.162.634 dinara i da je na taj način izbjegao plaćanje poreza.

Osumnjičenom je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo poreska utaja određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. A. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je poreskom utajom oštetila budžet Republike Srbije 8.077.074 dinara.

Sumnja se da je bez ikakve evidencije, prodala robu preko interneta u vrijednosti od 32.000.000 dinara i da je na taj način izbjegla plaćanje poreza. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Takođe u Novom Pazaru uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva “SesStajl” S. P. (42) zbog sumnje da je poreskom utajom oštetio budžet za 10.570.674 dinara.

Sumnja se da je bez evidencije u poslovnim knjigama, preko interneta prodao tekstilnu robu vrijednu 35.000.000 dinara i da je na taj način izbjegao plaćanje poreza.

Osumnjičenom je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo poreska utaja određeno zadržavanje do 48 sati i on će takođe, uz krivičnu prijavi biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Izvor: Sandžak danas/Blic