Novopazarski srednjoškolci ponovo prelaze na ONLINE nastavu

267

Ministarstvo prosvjete donijelo je danas novu odluku o tome kako će osnovci i srednjoškolci pohađati nastavu od ponedjeljka 27. septembra. U tri grada učenici srednjih škola prelaze na onlajn nastavu.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primjene preventivnih mjera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedjeljka 27. septembra 2021. godine primjenjivaće se u VII i VIII razredu OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji četiri lokalne samouprave:

1. Ivanjica
2. Lajkovac
3. Valjevo
4. Kragujevac

DRUGI MODEL nastave podrazumijeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odjeljenja su podijeljena u grupe.

DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 27. septembra 2021. godine primjenjivaće u SREDNJIM ŠKOLAMA na teritoriji 18 lokalnih samouprava.

1. Beograd
2. Valjevo
3. Vranje
4. Leskovac
5. Lajkovac
6. Lebane
7. Prokuplje
8. Ub
9. Čačak
10. Bajina Bašta
11. Velika Plana
12. Vladičin Han
13. Ljig
14. Kragujevac
15. Sjenica
16. Šabac
17. Niš i
18. Sremska Mitrovica

TREĆI MODEL nastave (ONLAJN NASTAVA) primenjivaće se od ponedjeljka, 27. septembra u SREDNJIM ŠKOLAMA na teritoriji tri lokalne samouprave.

1. Ivanjica
2. Novi Pazar
3. Užice

Prije donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o oboljevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolkelih, odnosno broju odjeljenja koja su prešla na treći model nastave usliked obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primjenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumjeva neposrednu nastavu u školama.

Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole donio je odluku da ukoliko se u odjeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odjeljenja.

Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procijenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primjenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rješenje za učenike.

Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.