Novopazarci pokrenuli peticiju da se Vučiću ukine titula počasnog građanina

Novopazarci pokrenuli peticiju da se Vučiću ukine titula počasnog građanina

925

Grupa građana Novog Pazara pokrenula je peticiju još početkom mjeseca da se Aleksandru Vučiću oduzme titula počasnog građanina našeg grada. Peticija je pokrenuta zbog njegove spremnosti da žrtvuje živote ljudi zarad izbornih procenata.

“Želimo da grad Novi Pazar oduzme titulu Počasnog građanina od Aleksandru Vućića, trenutnog predsednika Srbije, jer svojim postupcima ni u jednom trenutku nije opravdao tako posebno priznanje. Štaviše, nije ni jasno kako je dotični dobio tu titulu, na osnovu čega, kojim dijelima, kada je još široj javnosti poznato da je u parlamentu Srbije prijetio životom 100 muslimana za život jednog Srbina i da je dio političke mašinerije koja je izvŕšila genocid na teritoriji cijelog entiteta Republike Srpske. I danas, uz pomoć lokalnih političara, donosi odluke koje su protiv zdravog života i budućnosti Bošnjaka”, navedeno je u obrazloženju online peticije.

Nezadovoljstvo prema predsjedniku Srbije poraslo je nakon njegovih medijskih nastupa tokom ovog mjeseca, u kojima je, govoreći o pandemiji koronavirusa u Novom Pazarau, Sjenici i Tutinu, izjavio da je novopazarska bolnica opremljena poput nemačkih i da u Novi Pazar svakog dana šalje po milion evra, piše portal Snews.

Novopazarsi su mu spremili i pesmu za rastanak. Tako se na jednom video snimku, prilikom pristigle humanitarne pomoći iz Turske, aludirajući na Vučićevo hvalisanje uz fotografiju kako jede pitu iz Novog Pazara poručili “Što si je pitu jeo si, jeo si, @avucic”.

 

 

Ali očigledno samu peticiju nije mnogo građana potpisalo, to jest peticija nije uspjela.

broj potpisanih građana Novog Pazara

broj potpisanih građana Novog Pazara

 
One thought on “Novopazarci pokrenuli peticiju da se Vučiću ukine titula počasnog građanina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *