amar corovic

Novopazarski glumac Amar Ćorović nagrađen za najbolju mušku ulogu na Art Trema Festivalu

1053

RUMA, 3. april 2024. – Na prestižnom Art Trema Festivalu u Rumi, sjaj se nagrada još jednom usmerio ka talentovanom glumcu iz Novog Pazara, Amar Ćoroviću. Ćorović je za svoju izuzetnu interpretaciju u predstavi “Naš sin” ovenčan nagradom za najbolju mušku ulogu, potvrdivši time svoj umetnički integritet i posvećenost teatarskoj umetnosti.

Predstava “Naš sin”, koja govori o kompleksnim obiteljskim dinamikama i izazovima modernog društva, realizovana je pod kreativnim vodstvom tekstopisca i reditelja Patrika Lazića. Ovo delo je, pored priznanja Ćoroviću, zaslužilo još četiri nagrade, čime je potvrđen njen kvalitet i važnost.

Odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu Nedžma Čizmo, dramaturškinja iz Zenice, Marina Vujčić, dramaturškinja iz Splita, i Zijah Sokolović, priznati dramski umetnik, koji su jednoglasno priznali vrednost i umetničku snagu predstave “Naš sin”.

Pored Rume, predstava je ostvarila zapažen uspeh i na drugim međunarodnim festivalima, uključujući one u Dablinu, Temišvaru, Drezdenu, Bratislavi, Zagrebu i Banja Luci, gde je takođe osvajala različite nagrade, dodatno potvrđujući svoju univerzalnost i relevantnost.

Amar Ćorović, kroz svoj rad, ne samo da promoviše kulturu Novog Pazara već i doprinosi bogatstvu srpskog i regionalnog teatra, čineći ga dostupnim i razumljivim široj publici. Ova nagrada je priznanje ne samo njegovom talentu, već i svim onima koji su deo ovog uspešnog projekta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *