Novopazarski glumac na Berlinaleu, međunarodom filmskom festivalu u Berlinu

565

Novopazarski glumac Vahid Džanković dio je glumačke ekipe filma “Otac” reditelja Srdana Golubovića a film će biti prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu. Govoreći za Rtv Novi Pazar o utiscima sa snimanja Džanković je istakao ponos što je dio ekipe ovog filma.

“Snimati ovaj film je bilo fenomenalno, snimali smo filmskom trakom prije svega, sto je danas u svijetu jako rijetko. Cijela ekipa je bila jako uigrana i profesionalna, a ja sam samo plivao u svemu tome. Srđan Golubović je jedan genijalan čovjek i reditelj.

Jako sam uzbuđen zbog premijere na Berlinaleu i sto ću upoznati velike svjetske glumce i reditelje. Mislim da će ovaj film imati mnogo uspjeha” – rekao je u jednom dahu novopazarski glumac.
On je dodao da film treba obavezno pogledati, posebno u Srbiji.

“Film treba pogledati ( prije svega u Srbiji) jer je ovo jedna porodično-socijalna drama koja govori o žrtvovanju jednog roditelja (u ovom slučaju to je otac). O njegovim mukama i nemoći da djecu zadrži kraj sebe, jer su ona uskraćena za neke stvari. Majka im je psihički slaba i socijalna služba njemu oduzima djecu…. dalje neću otkrivati”- istakao je Džanković koji već godina živi i radi u Beogradu.

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge djece povjerene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 djece.

Nastao u produkciji Baš čelika iz Beograda, “Otac” će biti jedini film iz Srbije na jubilarnom Berlinalu, koji će biti održan od 20. februara do 1. marta, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srđan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radio u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Svečana premijera filma “Otac”, kako je navedeno, zakazana je za prvi vikend festivala, u najprestižnijem terminu.

K. Radović

Fotografije sa snimanja filma “Otac”

Autorka fotografija: Maja Medić