Novopazarski mališani-kamermani iz PU “Mladost” snimili ovaj VIDEO

807

Mališani iz PU “Mladost” posjetili RTV Novi Pazar – Jedinstvena prilika za učenje

Novi Pazar – U nezaboravnom izletu van učionice, grupa dječaka i djevojčica iz Predškolske ustanove “Mladost” posjetila je prostorije RTV Novi Pazar, dobivši priliku da zavire iza scene svijeta medija koji ih je oduvijek fascinirao.

Današnji dan bio je sve samo ne običan za djecu iz “Mladosti”. U pratnji svojih odgajatelja, mali istraživači proveli su dan učeći o tome kako televizija funkcioniše, s posebnim fokusom na ono što se dešava iza kamera.

Prilika da se upoznaju sa novinarima, tehničarima, voditeljima, i da čak sami preuzmu uloge kamermana i voditelja, bila je vrhunac njihove posjete. “Bilo je nevjerovatno vidjeti kako se vijesti pripremaju i snimaju,” rekla je jedna od malih posjetilaca.

Najviše uzbuđenja, ipak, izazvala je posjeta studiju, gdje su mališani mogli da vide gdje se emisije snimaju i kako izgleda kad su svjetla uperena u vas. Posjeta arhivi također nije prošla nezapaženo, s dječijom radoznalošću koja je došla do izražaja kroz brojna pitanja upućena zaposlenima.

Kao šlag na tortu, na kraju dana, u prostorijama računovodstva, mališanima su podijeljeni slatkiši – simboličan poklon koji će im pomoći da sa osmijehom završe ovu poučnu avanturu.

Zaposleni u RTV Novi Pazar pokazali su izuzetno strpljenje i entuzijazam u odgovaranju na dječija pitanja, čineći ovu posjetu ne samo edukativnom, već i izuzetno zabavnom.

Snimak koji su mališani-kamermani napravili tokom posjete bit će emitovan u okviru dječijeg programa, dajući im priliku da pokažu svoje vještine i doživljaje širem auditorijumu.

Ova posjeta RTV Novi Pazar bila je više od obične ekskurzije; bila je to prilika za dječiju radoznalost da cvjeta, za učenje kroz igru i, što je najvažnije, za stvaranje uspomena koje će trajati cijelog života.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *