Nurkić odgovorio analitičarki povodom zastave Sandžaka na Vijećnici!

2065

Skupština Sarajeva bila je osvijetljena bojama grba Sandžaka, koji je projektovan na fasadi „Vijećnice“, dok je iznad pisalo „Jedno srce, jedan narod“. Ovo je urađeno kao podrška Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u Sandžaku, koji su teško pogođeni korona virusom.

Ovo je zasmetalo političkoj analitičarki, Ivani Marić, koja je upitala u čije ime se odlučuje kome će građani Sarajeva poslati podršku i s kim su to građani ovog grada jedan narod, ili to samostalno odlučuje gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je prethodno i objavio fotografiju Skupštine Sarajeva u bojama Sandžaka.

– Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterija? Je l’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod? – upitala je Marićeva na to.

Nije dugo trebalo da joj stigne odgovor, i to od NBA košarkaša i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića.

Kad možeš svašta pitat, ja ću ti odgovor dat. Ljudskost je kriterij jedini, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirat, koliko god voljela analizirati – odgovorio joj je Nurkić.

Podsetimo, Nurkić je ranije na utakmici protiv Denvera nosio majicu na kojoj je podržao vojnike Armije BiH, a svojevremeno je javno iskazivao i svoje stavove prema ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Izvor: Vesti online
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *