Obustavljena pretraga u naselju za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora

5221

Banjsko Polje, Srbija – U nedjelju popodne, prigradsko naselje Banjsko Polje kod Bora postalo je centar pažnje Srbije i zabrinutosti nakon što je objavljeno da je dvogodišnja Danka Ilić nestala iz svoje kuće. Mališanka, poznata po svojoj smeđoj kosi, smeđim očima i visini od otprilike 85 centimetara, posljednji put je viđena u svojoj kući, odjevena u ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, sa vezanom kosom.

Više od 24 sata, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije predvodilo je detaljnu pretragu područja koja pokriva oko 10 kvadratnih kilometara, uključujući i obližnju Brestovačku banju. Uprkos naporima, potraga je na kraju obustavljena jer nisu pronađeni dokazi da se Danka nalazi na tom području.

Potraga, međutim, ne prestaje. Policija nastavlja s intenzivnim operativnim radom, proširujući istragu na druga područja i koristeći sve dostupne resurse, uključujući i sistem “Pronađi me” koji je prvi put aktiviran u Srbiji u ovakvoj situaciji.

Pomoć u potrazi ponudio je i Hrvatski gorski spasilački servis (GSS), dokaz solidarnosti i spremnosti na međunarodnu saradnju u ovakvim trenucima.

Žandarmerija, policija i GSS se povlače iz Banjskog polja

Kolona sa pripadnicima Žandarmerije povukla se iz ulice u kojoj se nalazi kuća nestale devojčice, kao i pripadnici GSS-a, dok se polako udaljava i policija, javlja reporter N1 iz Banjskog polja.

Ministar MUP-a Bratislav Gašić je odavde otišao, dodaje.

On se kratko pozdravio sa policajima koji su ispred kuće, a koji ne dozvoljavaju ni novinarima, ni građanima da priđu bliže. Još uvek nema informacija kako će se istraga nastaviti, dok javnost raspolaže samo onim da se operativni rad nastavlja. MUP ostaje pri tome da neće davati nikakve detalje u cilju efikasnosti istrage i apelovali su da se ne prenose nepotpune i netačne informacije.

Porodica, prijatelji, i cijela zajednica drže se zajedno u nadi i molitvi za Dankin siguran povratak. Pozivaju se svi koji imaju bilo kakve informacije o Dankinom nestanku da se odmah jave policiji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *