Odbornica SDP-a u Prijepolju Jasmina Rovčanin: “Psi lutalice izujedali budžet, ko je odgovoran za rješavanje ovog problema”

998

Odbornica opozicione Sandžačke demokratske partije (SDP) Jasmina Rovčanin tražila je da se na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta kao dopunska tačka dnevnog reda uvrsti informacija u vezi sa rešavanjem problema koji se odnosi na pse lutalice. Rovčanin je istakla da su od pasa lutalica posebno ugrožena djeca koja pohađaju nastavu u OŠ “Vladimir Perić Valter”.

“Samo u januaru ove godine ujede pasa prijavile su 32 osobe, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine. U 2019. godini 235 osoba prijavilo je ujed, svake godine sve više novca izdvajamo iz budžeta za ovu namenu.

U prvih devet mjeseci prošle godine iz kase opštine Prijepolje izdvojeno je 105 miliona dinara, a koliko je novca ukupno izdvojeno u 2019. godini to ćemo vidjeti kada budemo usvajali završni račun opštine, ali ja pretpostavljam da je sigurno više od 110 miliona dinara”, kazala je Rovčanin.

Ona je podsjetila da su građani Prijepolja prošlog ljeta bili suočeni sa kako je rekla, stravičnim prizorima kada su na ulicama grada umirali psi koji su prethodno na brutalan način ubijeni a da se nalogodavci i počinioci još uvek ne znaju.

Glas zapadne Srbije
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *