Održana prezentacija novog sistema za angažovanje sezonskih radnika

555

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije predstavili su u Novom Pazaru novi sistem za angažovanje sezonskih radnika. Projekat se realizuje uz podršku Nemačke razvojne agencije.

Prema riječima Fahrudina Koničanina iz Odeljenja Lokalni ekonomski razvoj Gradske upave Novog Pazara, lokalnim samoupravama je ranije upućen javni poziv za formiranje servisnih centara.
„Poslodavci će moći da se obrate servisnim centrima kada žele da prijave ili odjave sezonske radnike, jer zapravo servisni centri obavljati taj posao“.
Iz Poreske uprave podsjećaju da je pojednostavljeno radno angažovanje propisano Zakonom koji je usvoijen prošle a stupio na snagu početkom ove godine.

„ Danas smo prezentovali prednosti tog zakona i pojednostavljenu proceduru angažovanja radnika u određenim delatnostima. Sve prijave vršiće se isključivo elektronski, a imajući u vidu broj radnika angažovanih van legalnih tokova, nove tehnologije će u dobroj meeri eliminisati i taj problem, ali i omogućiti da izbegnemo papirne forme i duga čekanja“, kazao je Dragan Agatunović.

Prijava i odjave sezonski angažovanih radnika moguća je, prema Agatunovićevim riječima i preko veoma jednostavne mobilne aplikacije


TAG