Oglasila se i medicinska sestra povodom fotografije djevojčice ispred Kovid bolnice u Novom Pazaru

624

NOVI PAZAR – Povodom fotografije djevojčice koja prima infuziju ispred novopazarske bolnice oglasila se Muamera Turković, medicinska sestra na dječijem odjeljenju.

“Dragi prijatelji, poštovani građani Novog Pazara

Povodom fotografije trinaestogodišnje djevojčice koja prima terapiju ispred Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je dijeljena uz zlonamjerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dječijem odjeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom.

Bila sam u smjeni kada se djevojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena teralija, urađen test na COVID djetetu i majci, izmjerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.
Dijete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je “mogu li ovdje”? Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odjeljenja da se djetetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Dosao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smjene….istog momenta sam pošla u pratnju djeteta.

Taj trenutak je ovekovječen sa neke od susjednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamjerna).

Majka djeteta je primjetila da su snimali sve to i obavijestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna našom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom djetetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala.

Došla sam jutros u 02 i 30 iz trasporta. Predala dijete i majku ocu djeteta jer je vraćeno uz per os terapiju.

S obzirom da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući, nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu.

Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamjerno dijeljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima.

Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neprovjerenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogriješila, spremna sam da snosim odgovornost” – napisala je Muamera Turković.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *