Oglasio se Adem Ljajić: Zatvoriću krug u Novom Pazaru /VIDEO/

Oglasio se Adem Ljajić: Zatvoriću krug u Novom Pazaru /VIDEO/

3020

Novi Pazar – Poznato ime u svijetu nogometa, Adem Ljajić, vratio se svojim korijenima odlučivši pridružiti se timu Novog Pazara. Njegov povratak bio je razlog za spektakularnu dobrodošlicu s više od 4.000 oduševljenih navijača koji su željeli pozdraviti svog sugrađanina.

“Htio bih ovim putem zahvaliti svima na predivnom dočeku”, izjavio je Ljajić, vidno dirnut podrškom koju je doživeo. Iako je odrastao u ovom kraju, nikada prije nije nosio dres Novog Pazara, nego je karijeru započeo u Jošanici prije nego što je prešao u Partizan.

Ljajić smatra da je sada pravo vrijeme za povratak kući, u klub s ambicijama da se bori za mjesto u Evropi.

“Mislili sam da je pravo vrijeme jer po mom mišljenju imaju dobar tim koji može težiti Evropi, što je želja svih građana Novog Pazara”, rekao je.

Njegov povratak ima poseban značaj, budući da će sada igrati pred svojim ljudima.

“Očekivanja su velika. Navikao sam igrati pod pritiskom. Nadam se najboljem”, dodao je Ljajić.

Tijekom svoje karijere, Ljajić je za reprezentaciju Srbije nastupio 47 puta, postigavši devet golova. Sada, kako kaže, nije riječ samo o njegovom interesu, već o interesu kluba i grada koji ga je ponovo dočekao kao svog. S obzirom na entuzijazam navijača i samog Ljajića, čini se da će ova sezona biti posebno uzbudljiva za sve pristalice Novog Pazara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *