Oglasio se Belmin koji je VELIČAO RATKA MLADIĆA: VIŠE NEMAM ŠTA IZGUBITI, SVAKODNEVNO MI PRIJETE

1196

Nekadašnji omladinac FK Sarajevo Belmin Halilović iznio je svoju stranu priče nakon što je objavljeno da je ‘veličao’ Ratka Mladića na dan obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija kako Halilović (23) pozira u majici sa srpskim motivima, a svom sugovorniku ju je poslao i napisao “Živio Ratko Mladić”, što je na kraju ovaj zloupotrijebio.

Iako je vjerovatno bilo riječ o neslanoj šali, fotografija je vrlo brzo ugledala svjetlo dana i od tada Halilović konstantno dobija prijetnje, a zbog svega s njim je ugovor odlučila raskinuti i Alfa Modriča za koju je nedavno potpisao.

Drhtavim glasom Halilović se danas javio redakciji portala SportSport.ba zamolivši da iznese svoju stranu priče jer, kako kaže, više nema šta izgubiti.

Ja više nemam šta izgubiti, vjerujte mi, sve sam izgubio. Ovo ne radim da bih se ‘oprao’, ovo radim zbog svoje porodice koja prolazi kroz sve ovo zajedno sa mnom – kazao je Halilović odmah na početku, pa potom ispričao šta se desilo i šta je prethodilo svemu, piše sportsport.ba. Desilo se to da me je nedavno kontaktirao menadžer Jasmin Memišević s riječima da će mi pomoći oko kluba. Rekao mi je da je Alfa Modriči potreban igrač, da bi me potom on i njegov partner Daniel Pavlović preporučili ovom klubu za koji sam na kraju i potpisao. Šta je problem? Problem je što su oni željeli u moje ime dogovarati uslove, tražen mi je novac uz prijetnje da će mi se uništiti karijera ukoliko isti ne dam. Mimoišao sam ih i, realno gledajući, nisam ispao mangup nego glup. Da sam dao novac, danas od ovoga svega ništa ne bi bilo. Ali, svi znamo da Alfa Modriča nije klub u kojem se može nešto zaraditi, nema tu miliona… Na sve to me je upozoravao i trener Dario Purić riječima da mi se može obiti o glavu to ukoliko ne izgladim sve s njima. Čitavo vrijeme sam ucjenjivan, imam sve snimljeno.

Za osvjetu je iskorištena fotografija, a kako je uopšte ona nastala?

Izdao me je prijatelj koji uopšte nije moje vjere, neću ga imenovati, ali smatrao sam ga bliskim u toj mjeri da je kod mene i ručao i večerao. On ju je poslao prvom čovjeku NK Vis Simm-Bau za koji sam prethodno igrao, da bi potom došla do pomenutog Pavlovića koji je sve to iskoristio. A fotografija je bila neslana šala. Ispalo je da sam na dan obilježavanja genocida veličao Ratka Mladića, a u suštini fotografija je nastala još 1. jula, za što imam i dokaz, i bila je odgovor ovom prijatelju na neku njegovu fotografiju s ljiljanom. Sve je na kraju iskorišteno da bi mi se osvetili, iako sam krivac isključivo ja, jer na takav način se nisam smio šaliti. Ipak, i moj otac je bio u Armiji BiH.

Kaže da zbog svega ne zna kada će u Sarajevo otići, a prijetnje su svakodnevne.

Dobijam preko 700 poruka na Instagramu. Konstantno mi dolaze prijeteće poruke, ovo kroz šta danas prolazim ne bih poželio ni neprijatelju – rekao je na kraju Halilović
7 thoughts on “Oglasio se Belmin koji je VELIČAO RATKA MLADIĆA: VIŠE NEMAM ŠTA IZGUBITI, SVAKODNEVNO MI PRIJETE

  1. Suad

    Dokle god jede i spava Srbin kod tebe, tako ti i trebaa. Jos nisi lekciju naucio, i treba cutek da dobijes

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *