OPASNOST! Napukla stijena prijeti vozačima na putu prema Špiljanima!

1723

Vozači koji putuju na dionici između Rožaja i Špiljana pozvani su da budu izuzetno oprezni jer nedavne aktivnosti na izvođenju radova povećavaju rizik od odrona u području.

Zabrinuti građani podijelili su uznemirujuće fotografije sa uredničkim timom RTV Rožaje, prikazujući veliki segment stijene u nestabilnom stanju. Na slikama snimljenim prije nekoliko sati, jasno se vidi da stijena aktivno puca, predstavljajući direktnu prijetnju ne samo duž puta već i iznad obližnjeg tunela.

Stručnjaci još uvijek nisu procijenili stabilnost stijenskog lica, ali vizuelni dokazi sugeriraju da situacija može eskalirati bez upozorenja, potencijalno dovesti do značajnog odrona. Stijena, koja izgleda da se opasno nadvija nad putem, može ugroziti živote i ometati transport ako bi se odvojila.

Lokalne vlasti su obaviještene o potencijalnoj opasnosti, a mjere za osiguranje stijene i garanciju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju očekuju se da budu glavni prioritet. Očekuju se kašnjenja i zatvaranja puteva dok inženjeri i sigurnosne ekipe ne riješe prijetnju.

Za sada se vozačima savjetuje da traže alternativne rute gdje je to moguće i da ostanu informisani o statusu radova na putevima i svim sigurnosnim upozorenjima koje izdaju nadležni organi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *