Organizacije civilnog društva osudile brutalno prebijanje Novopazarca V.H. od strane policije

541

Nevladine organizacije iz Novog Pazara najoštrije su osudile, kako su navele, upotrebu prekomjerne sile dvojice pripadnika novopazarske policije i brutalno prebijanje Novopazarca V. H. koji od rođenja ima oštećenje sluha.

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar Damad, Urban in i Akademska inicijativa Forum 10 u zajedničkom saopćenju za javnost su izrazile zabrinutost zbog nastavka takvog ponašanja policije, podsjećajući da je Sanžak veoma osjetljiva sredina.

“Zbog događaja iz devedesetih i velikog broja slučajeva sistemske torture, građani Sandžaka su potpuno izgubili povjerenje u ovu instituciju, a najviše zbog slučajeva koji ni do danas nisu dobili epilog. Imajući to u vidu, ubeđeni smo da će samo profesionalno i zakonito ponašanje nadležnih organa, policije i sudstva vratiti povjerenje građana Sandžaka u institucije države Srbije”, saopćile su te nevladine organizacije

One su pozdravile pravovremenu akciju Osnovnog javnog tužilaštva, po čijem je nalogu Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podnio krivičnu prijavu protiv policijskih službenika A. A. (1987) i S. M. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje i mučenje.

Izvor: Radiostoplus.com
2 thoughts on “Organizacije civilnog društva osudile brutalno prebijanje Novopazarca V.H. od strane policije

  1. aga

    prvo ihsuspendovat onda isterat s posla i naravno osudit 1 god zatvora…policija obuce uniformu i pretvori se u zver … ne zelimo opetda se narod tuce

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.