Otac nastradalog Ernada Bakana: Nemamo nikakve informacije o njegovoj smrti

Otac nastradalog Ernada Bakana: Nemamo nikakve informacije o njegovoj smrti

644

Otac natradalog Ernada(19), Mirsat Bakan, kojeg je automobil udario na pejšačkom prelazu u Beogradu, izjavio je danas da porodica još uvek nema nikakve informacije o njegovoj smrti.

On je izjavio da porodica ne zna identitet vozača koji ga je udario,kako prenosi Radio sto plus, niti druge informacije i dokumente kojim bi im bilo jasnije kako je njihov sin nastradao.

“Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih nemamo apsolutno niti jedan dokument o smrti našeg deteta, niti jedno slovo, niti jednu izgovorenu reč, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i nestao, odlepršao. Jedino što znamo je da je vozač, navodno, godinu dana mlađi od Ernada i da je pre par meseci položio vozački ispit”, izjavio je Bakan.

Na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu Ernad Bakan je bio brucoš, u blizini fakulteta se i desila nesreća. Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije.

Mirsat kaže da su se obraćali policiji i tužilaštvu, ali nije dobijao odgovor.

“Kome god smo se obraćali nailazili smo na zid. Kada sam inspektora pitao u kom tužilaštvu je predmet, on me uputio na pogrešno, a kada sam došao u pravo tužilaštvo, rekli su mi da ne mogu da mi omoguće uvid u spise dok ne saslušaju osumnjičenog. Iz medija smo saznali da će ga saslušati tek sredinom aprila i nije nam jasno zašto treba mesec i po da se sasluša. Sumnjamo da se sve prikriva”, kazao je Bakan.

foto Radio sto

Otac stradalog mladića dodaje da sumnjaju da je uviđaj urađen neprofesionalno, kako prenosi Radio sto plus, da nisu saslušani pravi svjedoci i da je zbog toga porodica angažovala advokata.

“Za nas je Ernadova smrt ubistvo, neka shvate kako god hoće, to je ubistvo. Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen”, rekao je Mirsat Bakan.

On je istakao da porodica, iako na izmaku živaca, ima povjerenja u pravosuđe, ali najavljuje da će ukoliko pravda izostane biti primorani da na neki način izraze nezadovoljstvo.

“Ne bismo voleli da se ovo pretvori u novi slučaj ‘Dragičević’, da se ispolitizuje ili zloupotrebi naša tragedija. Ne želimo ni osvetu, daleko bilo. Jedino tražimo da se zadovolji pravda kako bismo mogli da nastavimo sa iole normalnim životom”, izjavio je Bakan.