OTKRIVENA STRAŠNA NEISTINA: Strani vještaci nisu analizirali uzrok smrti Zukorlića

OTKRIVENA STRAŠNA NEISTINA: Strani vještaci nisu analizirali uzrok smrti Zukorlića

13999

Iako je sin Muamera Zukorlića, Usame u nekoliko navrata izjavio da čeka rezultate stranih eksperata o uzrocima smrti njegovog oca, novopazarski radio Sto plus saznaje da se vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine nisu time bavili, već su imali samo status posmatrača.

Prema nezvaničnim informacijama, naredbom Višeg suda u Novom Pazaru posao obdukcije i hemijsko-toksikološke analize bioloških ostataka Zukorlića poveren je sudskim vještacima iz Niša i Novog Sada, dok su vještaci iz Sarajeva i Hamburga te postupke samo posmatrali, kao stručni savjetnici oštećenih.

“Oni nisu učestvovali u obdukciji, niti su uzimali uzorke kako bi izvršili hemijsko-toksikološku analizu u svojim laboratorijama, već su samo posmatrali postupak vještaka iz Niša i Novog Sada jer su članovi porodice rahmetlije laici u tim oblastima. Rezultati naših vještaka su jedini i mjerodavni, drugih neće biti”, prenosi radio Sto plus navode izvora iz istrage.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopćilo je u utorak da je obdukcijom i hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno da su vrijednosti toksičnih materija u tijelu Muamera Zukorlića bile u okviru normalnih i da je on preminuo prirodnim putem, usled zastoja u radu srca.

Zukorlićev sin Usame je nakon te objave saopćio da će “sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti”.

On je gostujući na televiziji K1 rekao da nije u pitanju nepovjerenje prema institucijama iz Srbije, već želja da se cio proces uradi na najkvalitetniji način, kao i da nema potrebe za ishitrenošću.

Još uvijek nije poznato da li će Više tužilaštvo u Novom Pazaru nakon rezultata domaćih vještaka obustaviti istragu koju vodi po krivičnoj prijavi Usamea Zukorlića za teško ubistvo njegovog oca Muamera.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *